Toen ik voor het eerst naar een persdag ging kreeg ik na een leuke rondleiding en een grondige uitleg van producten een goodiebag mee. Ik mocht de producten van Corine de Farme gaan testen. Momenteel denk ik niet dat Finn een gevoelige huid heeft. Heb altijd hetzelfde product gebruikt sinds zijn geboorte en geen allergische of gevoelige reactie’s gehad. Waar ikzelf wel heel gevoelig aan ben is een lekker ruikende baby en veeeeeeeeeel schuim. Om het even welk product het is wil ik dat Finn lang lekker blijft ruiken. En over dat lekker ruiken valt nu eenmaal wel het een en ander te zeggen want ik ben hier echt moeilijk in.

Eerst het één en ander van Corine de Farme

Corine de Farme werd opgericht in 1969 door Paul Duprez. Het merk bood al gauw natuurlijke verzorgingsproducten en toiletartikelen aan voor de broze babyhuid en ontwikkelde zo een unieke expertise op het gebied van cosmetica. Drie generaties later biedt Corine de Farme verzorgings- en schoonheidsproducten verrijkt met 100% natuurlijke extracten aan voor het hele gezin en ontwikkelt zich in Frankrijk en in het buitenland.

Babylijn

Ze hebben een superleuke babylijn die overheerlijk ruikt (ik ben in verschillende winkels aan de flessen gaan ruiken & mijn voorkeur geniet de Calendula). Ze bieden een erg uitgebreid assortiment van verschillende verzorgingsproducten aan voor verschillende huidtypes wat niet onbelangrijk is als net jouw baby een gevoelige huid heeft.

Kinderlijn

De kinderlijn is hier moeilijker te vinden, toch de uitgebreide versie ervan, ik ging in de Di op onderzoek en vond  frozen, cars, avangers, dory in de rekken. Zoals de babylijn was ik ook onmiddellijk verkocht van de geuren. Een ander probleem die zich voordeed was dat ik niet vond wat ik precies zocht, niet alle prinsessen worden hier gewaardeerd. De ontwarrende shampoo van Vaiana en de antiklit spray waren niet in België vindbaar. Hun flesjes worden in de buurt van Rijsel vervaardigd, misschien toch een daguitstapje plannen en tegelijk wat producten inslaan.

Volwassenenlijn

Zoals baby’s en kinderen een volwaardig gamma hebben zo hebben ze die ook voor volwassenen. Je kan het zo zot niet bedenken of Corine de Farme heeft het. Tot mijn grote spijt ben ik er niet in geslaagd de doucheproducten te vinden. Monoï vind ik te gek om in douchegel te kunnen proberen, momenteel is dit nog niet gelukt.

Omdat ik Monoï altijd een beetje vakantie vind heb ik alvast de zonnespray in huis gehaald. De zonneproducten zijn wel in overvloed te vinden in beschermingsfactor 30. Ze zouden ook in factor 50 bestaan maar deze kwam ik nog niet tegen, anders had ik ze wel mee en al kunnen uittesten.

Aangeboden producten

Wij kregen 3 producten aangeboden:

  1. Cleansing water Bio met olijfolie en bijenwas
  2. Oleo Calcium Balsem Bio met olijfolie en bijenwas
  3. Gel Lavant Bio met olijfolie en bijenwas

 

 

 

Zonder het goed en wel te beseffen testte ik onmiddellijk toen ik thuis kwam de balsem, ik dacht wat goed is voor irritatie aan de billetjes zal dat ook wel zijn aan mijn handen. Uitgedroogde handen had ik van het weer buiten. Ik moet zeggen dat mijn huid er ook wel wat gladder en zachter van werd. Omdat mijn zoontje zelden last heeft van rode billetjes heb ik de Balsem al zelf in beslag genomen (tot het wel zou nodig zijn). Met dank aan Corine de Farme vond ik eindelijk nog eens een goed product voor mezelf.

Het Cleansing Water is wel superhandig met ons (zwart) manneke, wat hij altijd uithaalt is niet te achterhalen maar tegen de middag is hij zo zwart als roet. Onlangs had ik het er nog over met mijn man, we wilden een goedkopere en efficiëntere manier vinden dan vochtige doekjes die onze voorraad in een handomdraai doen verdwijnen. De oplossing voor ons probleem, je moet de zeep zelfs niet naspoelen. Handig toch?

Als laatste testte ik de Gel Lavant deze ochtend, zoals ik al zei houd ik van een lekker ruikende baby/peuter en dan liefst wel voor een paar dagen. Omdat de zeep geurloos is stond ik er wat sceptisch tegenover. Maar daarbuiten is de zeep geweldig, ze prikt niet in de ogen en zorgt ervoor dat je baby/peuter zijdezacht wordt. Deze zeep mag dan wel geurloos zijn schuimen doet ze voldoende naar mijn verwachtingen.

Welke zeepmerkjes vallen bij jullie in de smaak?

 

XxX Sharon