We wilden nog eens op vakantie naar de Ardennen. Center Parcs Les Ardennes leek ons de beste bestemming op dat moment, we wilden beiden wat rust. Nadien gezien een goede keuze met een pittige 1-jarige dreumes.

http://www.ardennes-resorts.com/gastronomie/was een goed eetadresje en niet te prijzig en dichtbij het park. Ideaal voor ons want we wilden nu net niet zot gaan doen maar een rustig relaxed weekje doorbrengen onder ons 3. Finn zat er weg en weer te wiebelen in een ikea stoeltje. We besloten met rode wangen een portie kaasjes te bestellen die hij dan doodleuk in het rond gooide. Geen boze blikken of opmerkingen die je als ouder door de grond doen zakken van schaamte maar een fijne bediening. Dat maakte het ons een pak aangenamer. Nadien hebben we natuurlijk wel de kaasjes van de grond geraapt, inclusief degene die door mijn man mouseline was geworden.

Woensdag waren we in het park zelf gaan eten, er stond een Orry namiddag op het programma. Voor degene die niet weten wie Orry is : Het mannetje met groen haar die één van hun parkattracties is. Er werd een kinderbingo georganiseerd en Finn won 2 x de bingo. Ok eigenlijk 3 x maar toen was er nog een ander kindje die bingo had en durfde ik niks meer te zeggen om te pret niet te bederven. We hadden tenslotte al een drinkbus en een giraffe knuffel. Erna werden er verhaaltjes voor gelezen uit heel grote boeken op het podium. Finn kon dan rustig rond kruipen en high fives gaan geven en net dat vond hij fantastisch.

Veel activiteiten voor kinderen vind je er niet, of ze zijn er misschien nog mee bezig. Er waren wel werken aan de speel/sport hal. Wat we op onze weg tegenkwamen was minigolf, speelhal (aan het werk kon je niet binnen), buiten speelvelden, kinderboerderij. Er was jammer genoeg geen Balouba speeltuin aanwezig.

We wilden toch graag een speeltuin met Finn doen dus besloten we naar Mared indoor in Gouvry te gaan ongeveer een half uurtje rijden. Vanaf 1 jaar was er wel al een ingang van 7 euro te betalen, wij vonden dat zeker zijn geld waard. Er was een grote ronde speelhoek waar kleine kinderen naar hartelust konden kruipen, eerste stapjes zetten, klimmen zonder weg te kunnen. En dat alles net aan een tafeltje waar we konden plaats nemen. De prijzen waren er ook zeer schappelijk, zeker ook te doen met grote gezinnen die wat minder budget hebben.

Wat ik super vond aan Center Parcs Les Ardens was dat alle huisjes een make over hadden gehad dus alles was vernieuwd, What you see is what you get. Wij namen een 4 persoon huisje, we waren die week maar met 3 en onze hond dus plaats voldoende. Deze indeling huisjes lijkt zeer goed op deze van Sunparcs in Mol, echter zijn de huisjes daar dringend aan vernieuwing toe. Hier was ook geen tapijt aanwezig, dat was onze vrees een beetje. Zeker in de huisjes waar honden toegelaten zijn weet je nooit op wat je loopt als er tapijt ligt.

Begin februari waren de examens gedaan toen had mijn man een weekje vrij, last-minute boeking en kunnen vertrekken aan een spotprijsje. Bij mij op het werk is momenteel een heel onzekere situatie een kleine vakantie dacht ons wel deugd te doen.

De week voor ons vertrek had het een pak gesneeuwd. (Ook in Vlaanderen, de enige sneeuw die we dit jaar hebben gezien kan je je vast nog herinneren.) In de Ardennen blijft dat gelukkig wat langer liggen waardoor we konden genieten van een prachtig uitzicht in het park. 

De kinderboerderij was mooi en verzorgd alleen hebben we er niet zoveel verschillende dieren gezien. Geitjes , schapen, konijnen hebben we kunnen spotten. Om 18.00 sloot de boerderij maar kon je wel genieten van het uitzicht ervan. Er was nog winterwonderland aanwezig in het park, de boerderij verlichting in combi met de avondschemer en sneeuw was een mooi waarneming waar we elke avond opnieuw konden van genieten.

Onze wandelingen waren wel wat schaarser dan normaal, we waren vergeten dat de Ardennen nogal heuvelachtig is en dus niet zo ideaal met een buggy. Omdat Finn nog veel spullen nodig had en we dikwijls bij een winkel stopten was een draagdoek ook niet zo’n goed plan. 

 

 

Onze vakantie was voor ons allen een groot succes.

Waar gaan jullie dit jaar nog op vakantie? Bij ons staan er nog een paar op de planning…

 

XxX Sharon