Tijdens mijn zwangerschap twijfelde ik nogal over wat te geven als Finn zou komen… Borstvoeding of toch maar flesvoeding. Eigenlijk wou ik eerst flessenvoeding, het idee dat een baby aan je borsten melk zit te drinken was al genoeg. Mijn partner heeft me toch overhaalt om het te proberen. Maar toen kwamen nog meer twijfels, wat als het niet lukt? Of als het pijn doet? Wat als ik om de 2u eten moet geven en geen rust meer ken? Vooral op het einde van mijn zwangerschap had ik er vooral veel vragen rond. Ik las het boek de melkfabriek en werd wel een beetje wijzer. Het stelde mij vooral gerust dat als het niet gaat je jezelf niet moet verplichten om door te doen. Uiteindelijk ging de borstvoeding van eerste keer goed, geen pijn, geen harde stuwing, geen kloven alleen maar een intieme band met je kind. Het klinkt misschien ongeloofwaardig maar het is echt waar, veel vrouwen hebben wel last met borstvoeding te geven en daarom had ik er schrik voor. Mijn raad is wacht gewoon het moment af, lukt het echt niet of heb je teveel pijn stop dan gewoon… Het is jouw lichaam en het moet uiteindelijk fijn blijven. Een onrustige mama is een onrustige baby en dat wil je echt niet.

Ondertussen drinkt onze kleine man rustig flesjes. Afbouwen ging ook zonder probleem en kolven heb ik helemaal niet gedaan. Als we stilletjes overschakelden naar flesjes zijn we wel een beetje ongerust geweest, meer dan 24u geen stoelgang. Uiteindelijk is het wel weer op gang gekomen. Wij gebruikten toen de gewone Nutrilon en zijn overgeschakeld naar Nutrilon Omneo tegen de krampjes. Meer stoelgang en minder krampjes dus een goede keuze geweest.

Overschakelen naar flessen ging ook zonder probleem… Wij kochten de speciale flessen van Chicco¬† met een speen die scheef zit. Dit leek op een borst vond ik dus kocht ze. Problemen hebben we niet gehad, vanaf hij doorhad dat er melk uitkwam begon hij er goed aan te zuigen. Gelukkig want ik had niet 1 probeerflesje gekocht maar een hele collectie omdat ik ze aan -50 procent nieuw kon kopen.

Zijn fopspenen dat is een ander verhaal… Binnenkort op mijn blog

 

XxX Sharon