Onze peuter is nu 20 maand en was de afgelopen weken bang van zand. Gelukkig is het mij gelukt hem over zijn angst heen te helpen. Als je wil weten hoe ik dat deed kan je hier de volgende 4 tips proberen die bij mij een succes was. Ik kan je natuurlijk niet garanderen dat het in jullie gezin zal lukken maar volgens mij is dit het proberen waard. Het duurde hier wel een paar weken, elk kind heeft zijn tijd nodig.

Doe je kind schoenen aan als je merkt dat ze zand eng vinden.

Misschien vind je dreumes/peuter het helemaal niet fijn om met de blote voeten het zand te verkennen. Bij ons was het zelfs geen succes met schoenen. Maar sommige kinderen vinden het direct minder eng en gaan toch op ontdekking.

Neem het lievelingsspeeltje mee.

De drempel werd direct lager als we een bal voor Finn mee hadden. Ik had die in het zand gelegd, omdat een bal zijn lievelingsspeelgoed is wilde hij die halen. Lang in het zand wilde hij niet blijven maar geef dat ruimte en tijd. Zoals het cliché zegt : Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.

Koop zandspeelgoed

Wij willen een zandbak in de tuin maken volgend jaar en wat een geluk had ik als ze in de Colruyt alle buitenspeelgoed goedkoper aanboden. Ik kocht 2 setjes voor in de zandbak (die er nog niet is) maar ik dacht dat Finn dat wel aantrekkelijk zou vinden om mee te spelen. Het is gelukt, al was hij nog niet echt overtuigd. Maar ik was al blij dat hij mooi bleef zitten in het zand en de moeite deed om zijn nieuw speelgoed uit te testen.

Kies een speeltuin met zand.

Vind je kind een speeltuin superfijn, raast het graag van de glijbaan af, gaat het graag op de schommel? Kies dan toch een speeltuin uit waar je kind zich kan uitleven liefst eentje waar zand ligt. Wij gingen elke week naar een speeltuin, soms meerdere malen. Ze zien andere kinderen in het zand spelen, ontdekken. Na een tijdje willen ze zelf op ontdekking.

 

Bij ons is alles nodig geweest om Finn te overtuigen maar na een paar weken volhouden was ons manneke ineens weg. Helemaal alleen in het zand van de grote speeltuin. Dan beginnen de andere ontdekkingen… zoals alleen van een grote glijbaan. Zeggen dat hij daar dan niet bang van is.

Waar is jouw kind bang van? En hoe heb je dat opgelost?

XxX Sharon